ساختار کود اسید هیومیک

هیومیک اسید از ماده‌ای به نام لئوناردیت فرآوری شده و در ساختار آن، ترکیبات هیدروکسید سدیم یا هیدروکسید پتاسیم وجود دارد. نسخه فرآوری شده لئوناردیت به دلیل اینکه جذب بالاتری در خاک دارد، در کشاورزی مورد استفاده قرار می‌گیرد. هیومیک اسید به اشکال مختلفی نظر مایع، پودری و پرک وجود دارد. کشاورزان با توجه به روش و نحوه کوددهی انتخابی خود، تصمیم می‌گیرند که از کدام نوع آن برای تغذیه خاک استفاده نمایند.

۱) اختلاط هیومیک اسید با کود اوره
بخش اعظمی از ساختار کود اوره را ازت تشکیل داده است (حدود 46 درصد). بنابراین وجود نیتروژن زیاد در ترکیبات سازنده این کود، نتایج شگفت‌انگیزی را در ترکیب هیومیک اسید با اوره رقم می‌زند. رشد شاخه‌ها، برگ‌ها و افزایش رشد رویشی گیاه، از تاثیرات ترکیب این دو کود با یکدیگر است. برای افزایش کیفیت محصولاتی همچون سیر، پیاز، گندم و توت‌فرنگی، دو نمونه کود اسید هیومیک و اوره را با یکدیگر مخلوط می‌نمایند. در واقع هیومیک اسید کمک می‌کند تا جذب نیتروژن موجود در ساختار اوره، به طور موثری افزایش یابد. زمان مناسب برای اختلاط این دو کود و تغذیه خاک به وسیله آن‌ها، در ابتدای فصل رشد است.

۲)  اختلاط هیومیک اسید با آهن
اسیدهای هیومیک ترکیبات مغذی موجود در خاک –به‌ویژه آهن- را به شکلی مناسب برای استفاده از گیاه، کلات می‌کنند و تامین مواد مغذی گیاه را از بستر خاک را بهینه‌سازی می‌نمایند. این امر باعث می‌شود تا عملکرد گیاه تا 70 درصد افزایش یافته و با کاهش 30 درصدی مصرف سموم برای دفع آفات، در هزینه‌های خود صرفه‌جویی نمایید. به همین جهت، اختلاط هیومیک اسید با کود آهن توصیه می‌شود. آهن کودی نتیجه‌بخش در رشد گل‌ها و گیاهان آپارتمانی است و به دلیل فراهم نمودن مواد ریز‌مغذی در خاک، نقشی کلیدی در بهبود فعالیت آنزیم‎های گیاهی مثل کاتالاز را ایفا می‌کند. شایان ذکر است که وجود این آنزیم‌ها جهت ادامه حیات و پرورش تاثیرگذار گیاهان به شدت مهم و ضروری است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *